HAKKIMIZDA

Karlıbağ Bağcılık, Üzüm suyu ve Hardaliye İşletmeleri 2011 yılında Rahman Özkaynak tarafından, dünyaca ünlü üzüm çeşitlerinden, yöresel fakat unutulmaya yüz tutmuş sağlıklı ve lezzetli bir içecek olan hardaliye üretimi amacı ile kurulmuştur.

Kırklareli'nin köylerinden Deveçatak Köyü yakınlarında bulunan 100 hektar bağ arazisinden elde edilen cabarnet,merlot ve shiraz üzümlerinden uluslar arası helal sertefikalı iso 9001:2015 kalite yönetim sistemi ve iso 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi belgelerine sahip hijyenik fabrika şartlarında işlenmesiyle hazırladığımız hardaliyenin bu yolculuğunda öncelikli misyonumuz gıda mevzuatına uygun hijyenik ve standart üretim gerçekleştirmektir. Atatürk'ün "hardaliyeyi milli içecek haline getiriniz." sözünü geç de olsa yerine getirmek için yola çıkan Karlıbag Hardaliye, bu kültürel içeceği önce Türkiye'ye sonra dünya'ya tanıtmak ve sunmak için elinden gelen gayreti göstermektedir.

   

ÜZÜM BAĞLARIMIZ

Üzüm bağlarımız dünyanın bağcılık için en verimli topraklarında, Trakya'nın tam orta kısmında karasal iklim özellikleri gösteren, gece gündüz sıcaklık farklılıklarının yüksek olduğu bir konumda yer almaktadır.

Tüm bu özelliklere sahip bir bölgeye kurulan bağlarımız, damla sulama sistemleri ve yüksek telli terbiyeli bağ sistemleri ile donatılmıştır. En kaliteli üzümleri elde etmek amacıyla ürünün aromasına değişik koku ve tatlar girmesi için bağların içinde çeşitli meyve ağaçları bulunmaktadır.

Üzümlerimiz toplanırken hiçbir şekilde zarar görmemesi için tamamen insan gücünden faydalanıp kasalara itina ile yerleştiriliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla toplanan üzümler bekletilmeden fabrikaya götürülüyor ve işleme alınıyor. Üzümlerin toplandığı gibi işlenmesi de canlılığının, tadının ve aromasının korunması için çok önemli bir detay.